fordele-ved-straatag

Stråtag og indeklima

Strå har en fantastisk isoleringsevne der sikrer et godt og behageligt indeklima hele året. Så du vil opleve at stråtaget vil holde dit hus køligt om sommeren og behageligt varmt om vinteren. Du har derfor ikke kun et smukt tag, men også sikret dig en effektiv og velfungerende varmefordeling som ikke belaster miljøet unødigt.

Stråtaget - miljøvenligt materiale

Tagrør er et 100% naturmateriale, der vokser vildt i vådområder som ellers ikke vil kunne bruges til andre former for landbrug, og kun høstes på tidspunkter hvor fjernelsen af tagrør påvirker naturen positivt.

Efter 30+ år, når stråtaget har opnået sin levetid og skal fjernes, kan det komposteres og derfor indgå i naturens eget økosystem. Det kan også sendes til forbrænding og derfor som en sidste gestus give ny miljøvenlig energi til gavn for samfundet.

Levetid på stråtag

Det er svært at komme med et helt klart svar når man vurderer et stråtags levetid. Vi sikrer naturligvis at stråtaget er lavet korrekt, men andre faktorer som træer i umiddelbar nærhed, hældning på den eksisterende bygning og naturligvis sol og vind, spiller ind når man skal vurdere hvor lang tid et stråtag kan leve.

Vores og branchens erfaring er dog at et stråtag holder i mindst 30 år og helt op til 60 år. Så du er godt sikret også i fremtiden, med et stråtag.