Traditionelt stråtag

Stråtagets historie

Stråtagets historie strækker sig tusinder af år tilbage i tiden, specielt fordi tagrør var en plante der ofte fandtes i nærheden af de første menneskers bosættelser som ofte lå tæt på moser, søer og havet. Vi ved at vikingerne tækkede deres huse med tagrør så teknikken har været kendt og brugt længe i Danmark og Norden.

Stråtag burde hedde rørtag

Betegnelsen for stråtaget kommer oprindeligt fra bønderne i 1800 tallet der primært brugte hvede eller havrestrå til deres egne tage. I dag burde stråtaget i virkeligheden kaldes for rørtag da man ikke længere bruger halmstrå. Levetiden for at stråtag lavet med tagrør er nemlig markant længere.

Forskellige egnstrationer for stråtag

Selv om teknikken for at bygge et stråtag i Danmark er grundlæggende ens, så forekommer der alligevel en del egnstraditioner. Hvis du allerede har et stråtækt hus og står overfor en udskiftning så kender du muligvis allerede din egnstradition, men er du i tvivl om hvilken tække metode man bruger på stråtage i din egn, så kontakt os. Vi guider dig gerne frem til den rigtige løsning.